Четвер, Листопад 26, 2020
Головна Глосарій Небезпечний харчовий продукт

Небезпечний харчовий продукт

Небезпечний харчовий продукт ‒ харчовий продукт, що є шкідливим для здоров’я та/або непридатним для споживання.

Під час встановлення небезпечності харчового продукту враховуються:

  • звичайні умови використання харчового продукту споживачем, кожна стадія його виробництва, переробки та обігу;
  • інформація, надана споживачеві, зокрема про маркування включно з інформацією про дату кінцевого продажу, та інша загальнодоступна споживачеві інформація про уникнення негативних для здоров’я наслідків, пов’язаних з харчовим продуктом чи категорією харчових продуктів.

Під час встановлення шкідливості харчового продукту для здоров’я враховуються:

  • можливий короткостроковий чи довгостроковий вплив харчового продукту на здоров’я людини, яка його споживає, та на майбутні покоління;
  • можливий накопичувальний ефект токсичності;
  • особлива чутливість організму окремої категорії споживачів, якщо харчовий продукт призначений для цієї категорії споживачів;

Схожі новини