Вівторок, Серпень 3, 2021

НАССР

Фахівці ГО СФЕРО проводять перші зовнішні аудити харчоблоків шкіл міста Гнівань

13 березня в Гніванському ОТГ відбулася нарада за участю представників шкіл та дитячих садочків Гнівані та навколишніх сіл, керівництва ОТГ і фахівців ГО СФЕРО. Нарада була присвячена практиці впровадження НАССР на харчоблоках бюджетних закладів. Експерт ГО СФЕРО Євген Зільберт...

Відбувся вебінар для слухачів на тему «Практичне впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів»

В рамках проекту «Агро лідерство», що впроваджується Центром інформаційної підтримки Вінниці та Клубом Ділових Людей за підтримки Європейського банку Реконструкції та Розвитку, а також проекту ЕС «Прямуємо разом» 17 березня відбувся вебінар для слухачів на тему «Практичне впровадження системи НАССР для операторів ринку...

Аналіз небезпек сировини і інгредієнтів

Управління ризиком - відмінний від оцінки ризику процес зважування стратегічних альтернатив в тому числі, шляхом консультації з усіма зацікавленими сторонами, з урахуванням оцінки ризику та інших факторів, що мають значення для охорони здоров'я споживачів і для сприяння справедливій торговельній...

Перелік діючих національних стандартів ДСТУ ISO 22000

До уваги операторів ринку харчових продуктів. Згідно з наказом ДП «УкрНДНЦ» від 31 жовтня 2019 р. № 340 з 1 грудня 2019 року на території України набув чинності національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю...

Спілка «СФЕРО» підготувала та адаптувала для ознайомлення та використання на практиці національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT)

Спілка «СФЕРО» вже інформувала по набуття чинності  з 1 грудня 2019 року на території України набув чинності національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до організацій харчового ланцюгу» на заміну ДСТУ ISO 22000:2007(ISO 22000:2005, IDT), який...

За відсутність впровадження системи HACCP підприємства штрафуватимуть

За словами голови Громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР» Владислава Веремеєнко на сьогоднішній день систему НАССР впровадили 90% великих українських підприємств. В ефірі Agro FM фахівець повідомив, що великі підприємства не можуть працювати без HACCP. Цього вимагають їх партнери, тим більше, якщо продукція експортується. Натомість серед...

Алергени – четверта група ризику в системі HACCP

Що таке алерген? Як мінімізувати контамінацію продукції алергенами? Що необхідно вказати виробнику на маркуванні? Як «взяти під контроль» алергени на виробництві? Харчова алергія – один із різновидів алергічної реакції організму, що розвивається при вживанні в їжу певних продуктів,...

ГО СФЕРО надасть послуги з впровадження НАССР на соціальних об’єктах Вінниччини

19 лютого під керівництвом заступника голови Вінницької обласної держадміністрації Наталії Заболотної відбулося засідання за участю директорів соціальних закладів Вінниччини (інтернатів та геріатричних будинків), щодо реалізації державної політики у сфері забезпечення безпеки харчової продукції. На засіданні були обговорені основні моменти пов’язані з практичною реалізацією...

Карантинні заходи

Як і будь-яке істотне явище чи подія, коронавірус висвітлив певні плюси й мінуси щодо запровадження операторами ринку системи безпеки харчових продуктів, в тому числі ‒ заснованих на принципах НАССР. Умовний поділ операторів ринку харчових продуктів:  ринки, на яких здійснюється...

Носівка – центр зміни суспільної свідомості

Як невелике місто Черніговської області стає українським лідером  впровадження системи НАССР в освітніх та дошкільних навчальних закладах. COVID-19 вніс свої корективи в життя всього світу, але не зупинив його, а навпаки - надав поштовх для переосмислення певних життєвих орієнтирів у...