Неділя, 17 Жовтня, 2021

НАССР

СПОСОБИ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ

Законодавчі норми впровадження HACCP у закладах освіти У відповідності до п.15 «Порядку організації харчування…», затвердженого Постановою КМУ від 24 березня 2021 року за №305, способами організації харчування визначені: Самостійне приготування та реалізація страв на харчоблоці закладу штатними працівникамиЗалучення третіх осіб як надавачів...

НАССР по турецькі, або туризм в умовах пандемії

Навіть перебуваючи на відпочинку, фахівці з питань харчової безпеки ГО «СФЕРО» не  забувають про роботу та помічають різні нюанси, на які не звертає увагу звичайний турист. Не став виключенням і відпускний вояж до гостинної Туреччині. Хочеться відзначити, що ще до...

Розділ “ПРАКТИЧНИЙ HACCP” – у процесі наповнення. Інструкція користувача.

Шановні пані та панове! Хочемо представити вашій увазі розділ «Практичний HACCP». У ньому ми будемо публікувати матеріали напрацюванні спеціалістами ГО «СФЕРО» матеріали які допоможуть якісно та самостійно впровадити HACCP у дитячих садках та школах, кафе та ресторанах, барах, кафе...

Що відбувається у випадку виявлення порушень на підприємстві після перевірки інспектором?

Насамперед важливо знати, що наявність  у підприємства будь-яких сертифікованих систем управління безпечністю харчової продукції (згідно вимог міжнародних стандартів) не звільняє його від проведення заходів державного контролю. Тому готуватись до перевірок необхідно абсолютно всім операторам ринку. При перевірці державним інспектором у...

Яким чином відбуватимуться перевірки підприємств на відповідність НАССР?

Завітавший на підприємство інспектор повинен мати при собі відповідне посвідчення, наказ та Акт перевірки підприємства. В документах має бути чітко зазначено - в який саме період та яку перевірку, на який конкретно елемент відповідності законодавству даний оператор ринку має...

Для чого створено НАССР

Сучасний споживач став висувати все більш високі вимоги до якості, а головне - до безпеки вживаємих їм продуктів. В цей же час, зростання світового населення вимагає підвищення попиту на продукти харчування, що обумовлює підвищення інтенсивності та обсягів промислового виробництва...

Головна ідея НАССР

У перекладі з англійської мови НАССР означає «аналіз небезпечних чинників та критичні точки контролю». На сьогодні дана система є найефективнішим інструментом превентивного забезпечення безпеки харчової продукції на рівні підприємства. Зараз однією з ключових умов участі в міжнародній торгівлі харчовими...

Хто відтепер відповідальний за безпеку харчової продукції

Після змін в законодавстві України, відповідальність за безпеку харчових продуктів повністю покладається на виробника. Нові закони зобов'язують оператора ринка стежити і контролювати виробничі та допоміжні процеси. Хоча раніше ці обов'язки були розмиті між виробником та державним контролюючим органом. Попередня...

У м. Дніпро ГО “СФЕРО” та Агенція “Діа-Центр” провели семінар з НАССР і домовились про подальшу співпрацю

27 листопада 2019 року в місті Дніпро відбувся семінар на тему «НАССР - Європейська система безпеки та якості харчових продуктів». Захід організували та провели Агенція освітніх програм «Діа-Центр», ГО «Асоціація рестораторів м. Дніпро», ГО «Служба захисту споживачів України», ГО...

За відсутність впровадження системи HACCP підприємства штрафуватимуть

За словами голови Громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР» Владислава Веремеєнко на сьогоднішній день систему НАССР впровадили 90% великих українських підприємств. В ефірі Agro FM фахівець повідомив, що великі підприємства не можуть працювати без HACCP. Цього вимагають їх партнери, тим більше, якщо продукція експортується. Натомість серед...