П’ятниця, Серпень 7, 2020

НАССР

НАССР ТА СПЕЦИФІКА МАЛИХ ТА СЕРЕДНІХ ПІДПРИЄМСТВ

Практика консультування із запровадження системи НАССР та відповідний аналіз нормативної документації у цій сфері показують, що успіх такого запровадження цілком залежить від співвідношення відповідних та наявних у оператора ринку харчових продуктів ресурсів. Побіжне співставлення цих двох факторів  свідчить, що складнощі НАССР...

Санітарно-епідеміологічні вимоги до закладів ресторанного господарства в умовах карантину

На даний момент у всьому світі стрімкими темпами поширюється гостра респіраторна інфекційна хвороба COVID-19, визнана ВОЗ пандемією. Що прирівнює цю хворобу до таких історичних захворювань як холера і чума. З метою протидії поширенню коронавируса,...

Дезінфекція в організаціях громадського харчування: основні моменти

Виконання вимог впровадження системи НАССР на підприємствах громадського харчування - гарантія якості і безпеки продукції, що реалізовується для споживачів, підвищення престижу організації, запорука успішного проходження планових та позапланових перевірок та отримання задовільних результатів виробничого контролю. Згідно з...

Про безпеку продукції борошномельно-круп’яної галузі

Згідно з чинним законодавством України, всі зернопереробні підприємства обов'язково повинні  впровадити процедури системи НАССР. Крім того, серед документів про безпеку харчової продукції повинні бути розроблені процедури і програми умов, щодо дотримання гігієни та санітарії. В цих документах...

HACCP: ПРОБЛЕМИ ВПРОВАДЖЕННЯ НА ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ

Експерти СФЕРО, проаналізувавши стан та перспективи впровадження НАССР, поділились своїм баченням щодо майбутнього харчової галузі в Україні. 20 вересня 2019 року настала кінцева дата, коли система менеджменту безпеки харчової продукції (СМБХП) на основі принципів НАССР має бути впроваджена...

Спілка «СФЕРО» підготувала та адаптувала для ознайомлення та використання на практиці національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT)

Спілка «СФЕРО» вже інформувала по набуття чинності  з 1 грудня 2019 року на території України набув чинності національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до організацій харчового ланцюгу» на заміну ДСТУ ISO 22000:2007(ISO 22000:2005,...

«Від ферми до виделки» – розвиток, еволюція, майбутнє!

Haccp - аналіз ризиків та критичних контрольних точок - це вже звичне формулювання даного стандарту для представників операторів ринку харчової промисловості. В той-же час все розвивається, зростають вимоги сьогодення та, відповідно, стандарти теж еволюціонують! Команда ГО «СФЕРО» гармонійно...

Носівка – центр зміни суспільної свідомості

Як невелике місто Черніговської області стає українським лідером  впровадження системи НАССР в освітніх та дошкільних навчальних закладах. COVID-19 вніс свої корективи в життя всього світу, але не зупинив його, а навпаки - надав поштовх...

Перелік діючих національних стандартів ДСТУ ISO 22000

До уваги операторів ринку харчових продуктів. Згідно з наказом ДП «УкрНДНЦ» від 31 жовтня 2019 р. № 340 з 1 грудня 2019 року на території України набув чинності національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019...

Карантинні заходи

Як і будь-яке істотне явище чи подія, коронавірус висвітлив певні плюси й мінуси щодо запровадження операторами ринку системи безпеки харчових продуктів, в тому числі ‒ заснованих на принципах НАССР. Умовний поділ операторів ринку...

Новини

Один день із життя спеціалістів ГО “СФЕРО”

Всім привіт! Мене звуть Маріанна, я працюю в ГО «СФЕРО» менеджером з комунікацій. Днями я напросилася в...

Уряд затвердив план заходів щодо реалізації реформи шкільного харчування

ГО «СФЕРО» повідомляє, що 5 серпня на засіданні Кабінету Міністрів України затверджено план заходів з реформування системи шкільного харчування, реалізація якого розпочнеться...

НАССР ТА СПЕЦИФІКА МАЛИХ ТА СЕРЕДНІХ ПІДПРИЄМСТВ

Практика консультування із запровадження системи НАССР та відповідний аналіз нормативної документації у цій сфері показують, що успіх такого запровадження цілком залежить від співвідношення відповідних та...

Іспит складено! Фахівці ГО «СФЕРО» офіційно отримали державну кваліфікацію дорадників.

Із задоволенням повідомляємо, що 17 липня фахівці команди ГО «СФЕРО» успішно склали державні кваліфікаційні іспити та отримали офіційний статус дорадників у галузі сільського господарства, в...

Санітарно-епідеміологічні вимоги до закладів ресторанного господарства в умовах карантину

На даний момент у всьому світі стрімкими темпами поширюється гостра респіраторна інфекційна хвороба COVID-19, визнана ВОЗ пандемією. Що прирівнює цю хворобу до...