НАССР
Впровадження системи HACCP у кав’ярні – теорія та практика
Для початку нам необхідно розібратися, що це за абревіатура «НАССР» і вже згодом перейти до процесу впровадження системи HACCP у кав'ярні. Чому ця система настільки важлива та необхідна, та яку користь приховує в собі ми будемо розбирати у даному...
НАССР
Перевірки ДПСС – що та коли чекати!
Шановні друзі, кожен з операторів ринку харчової промисловості (заклади освіти, кафе, ресторани, переробні потужності) працює під постійним тиском «Дамоклового меча», яким є перевірка ДПСС на відповідність впровадження НАССР. Як не незвично це звучить, та все-ж, ми живемо в правовій державі,...
НАССР
Безпека харчування у реформі шкільного харчування. Впровадження системи HACCP у школах – не від’ємна частина у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього...
Безпека дітей - найбільша турбота батьків та держави. ГО "СФЕРО" приймала участь у програмі "Освіта у нових громадах", а також за ініціативи Першої леді України видано Порадник «Основні кроки запровадження системи управління харчовими продуктами у закладах освіти НАССР» який...
НАССР
Нові правила для дитячого харчування: як виробники продаватимуть свою продукцію
Український парламент посилив вимоги для виробництва та реалізації продуктів дитячого харчування. Новий закон стосується тієї продукції, що призначена для дітей від 0 до 3 років. Під заборону потрапили ароматизатори та барвники (окрім натуральних), а також інші хімічні добавки: підсолоджувачі,...
НАССР
СПОСОБИ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ
Законодавчі норми впровадження HACCP у закладах освіти У відповідності до п.15 «Порядку організації харчування…», затвердженого Постановою КМУ від 24 березня 2021 року за №305, способами організації харчування визначені: Самостійне приготування та реалізація страв на харчоблоці закладу штатними працівникамиЗалучення третіх осіб як надавачів...
НАССР
НАССР по турецькі, або туризм в умовах пандемії
Навіть перебуваючи на відпочинку, фахівці з питань харчової безпеки ГО «СФЕРО» не забувають про роботу та помічають різні нюанси, на які не звертає увагу звичайний турист. Не став виключенням і відпускний вояж до гостинної Туреччині. Хочеться відзначити, що ще до...
НАССР
Розділ “ПРАКТИЧНИЙ HACCP” – у процесі наповнення. Інструкція користувача.
Шановні пані та панове! Хочемо представити вашій увазі розділ «Практичний HACCP». У ньому ми будемо публікувати матеріали напрацюванні спеціалістами ГО «СФЕРО» матеріали які допоможуть якісно та самостійно впровадити HACCP у дитячих садках та школах, кафе та ресторанах, барах, кафе...
НАССР
Представляємо порадник «Основні кроки запровадження системи управління харчовими продуктами у закладах освіти НАССР»!
Маємо честь представити увазі керівників та управлінців української освітньої галузі новий Порадник «Основні кроки запровадження системи управління харчовими продуктами у закладах освіти НАССР». Данний порадник розроблений фахівціями ГО «СФЕРО» за неоцінимої підтримки ГО DOCCU в рамках діючої за ініціативою першої...
НАССР
Ризики при формуванні документації системи управління безпечністю харчових продуктів
«Все життя — управління ризиками, а не виключення ризиків». Уолтер Рістон ПРОЦЕС РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТУ ПІД ЧАС ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ HACCP Система управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП), у тому числі, побудована із застосуванням принципів НАССР, передбачає ідентифікацію можливих небезпек, ступінь їх впливу на здоров’я людини...
НАССР
Яка користь для бізнесу від впровадження НАССР?
Підприємці досить часто
задаються питанням про користь впровадження системи НАССР. Багатьом незрозуміло
- навіщо вони повинні вкладати в розробку і впровадження цієї системи час,
гроші, сили? А головне, яку користь в результаті вони отримають? Переваги від впровадження
системи безпеки НАССР можна розділити на...