20 вересня 2019 року стало кінцевою датою впровадження системи безпечності
харчової продукції НАССР на всіх українських підприємствах, у тому
числі МСБ, що є операторами ринку харчових продуктів.
Система НАССР (від. англ. Hazard Analysis and
Critical Control Points) - один із найбільш надійних засобів захисту споживачів
харчових продуктів, який ідентифікує,...
Очікування перевірки - процес досить виснажливий. Особливо,
якщо немає впевненості, що все в порядку. Щоб полегшити розуміння вимог до операторів
ринку стосовно безпечності виробництва, переробки та обігу харчових продуктів,
пропонуємо Вашій увазі невелику інструкцію стосовно головних моментів, на які
потрібно звернути увагу, щоб...
Шановні друзі, пропонуємо до Вашої уваги розгляд ситуації, в якій може опинитися кожен оператор ринку, а головне - грамотний алгоритм дій для виходу з неї.
Матеріал оновлено.
Нещодавно керівництво освітніх закладів N-ського району зіткнулося з ситуацією, коли постачальник - переможець...
Фахівці головного управління Держпродспоживслужби м. Києва
розробили методичні рекомендації щодо
запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на потужностях з
вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових
продуктів.
Ці методичні рекомендації ґрунтуються на рекомендаціях ВООЗ та покликані надати операторам потужностей більше...
Ексклюзивний навчальний відеофільм на тему «Безпека у закладі громадського харчування», де необхідна корисна інформація надана в дуже зрозумілій формі, наочно демонструє, як зробити приготування їжі безпечним на кухні закладу громадського харчування. Для більш зручної подачі матеріалу, фахівці ГО «СФЕРО»...
Фахівці ГО «СФЕРО» в процесі аудиту на предмет відповідності вимогам НАССР комунального закладу дошкільної освіти Сосонської сільської ради ясла-садок «Десняночка» були приємно вражені відмінним результатом обстеження. Хоча історія забудови садка досить довга і складна, сьогодні його можна назвати зразковим...
Haccp - аналіз
ризиків та критичних контрольних точок - це вже звичне
формулювання даного стандарту для представників операторів ринку харчової
промисловості. В той-же час все розвивається, зростають вимоги сьогодення та,
відповідно, стандарти теж еволюціонують!
Команда ГО «СФЕРО» гармонійно співпрацює з BFR (Німецький федеральний інститут...
Практика
консультування із запровадження системи НАССР та відповідний аналіз нормативної
документації у цій сфері показують, що успіх такого запровадження цілком
залежить від співвідношення відповідних та наявних у оператора ринку харчових
продуктів ресурсів. Побіжне співставлення цих двох факторів свідчить, що складнощі НАССР є досить
істотними...
Спілка «СФЕРО» вже інформувала по набуття чинності з 1 грудня
2019 року на території України набув чинності національний стандарт ДСТУ ISO
22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових
продуктів. Вимоги до організацій харчового ланцюгу» на заміну ДСТУ ISO
22000:2007(ISO 22000:2005, IDT), який...
Як невелике місто Черніговської області стає українським лідером впровадження системи НАССР в освітніх та дошкільних навчальних закладах.
COVID-19 вніс свої корективи в життя всього світу, але не зупинив його, а навпаки - надав поштовх для переосмислення певних життєвих орієнтирів у...
Друзі, можете нас привітати! Команда ГО «СФЕРО»
стала переможцем Конкурсу грантів «Громадськість за демократизацію» на тему:
«Комунікація влади з громадськістю під...
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити Вам приємний досвід роботи з ГС "СФЕРО". Файли cookie зберігаються у вашому веб-переглядачі і використовуються більшістю веб-сайтів, щоб персоналізувати ваш досвід роботи з нашим сайтом. Продовжуючи користуватися сайтом ГС "СФЕРО" та не змінюючи налаштувань вашого браузера, ви погоджуєтеся на використання файлів cookie. Переглянути політику конфіденційності.Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.