Перевірки ДПСС – що та коли чекати!

Шановні друзі, кожен з операторів ринку харчової промисловості (заклади освіти, кафе, ресторани, переробні потужності) працює під постійним тиском «Дамоклового меча», яким є перевірка ДПСС на відповідність впровадження НАССР. Як не незвично це звучить, та все-ж, ми живемо в правовій державі,...

Це важливо знати! Санітарні вимоги до підготовки курячих яєць у закладах громадського харчування перед використанням в їжу

Текст матеріалу оновлено 15.11.21 року. При проведенні обробки харчових продуктів у закладі громадського харчування (ресторанного господарства) необхідно приділяти увагу питанню санітарної обробки яєць: наявність відповідного місця та виділеного для цього окремого інвентарю, з метою недопущення можливого забруднення напівфабрикатів та готової...

Безпека харчування у реформі шкільного харчування. Впровадження системи HACCP у школах – не від’ємна частина у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього...

Безпека дітей - найбільша турбота батьків та держави. ГО "СФЕРО" приймала участь у програмі "Освіта у нових громадах", а також за ініціативи Першої леді України видано Порадник «Основні кроки запровадження системи управління харчовими продуктами у закладах освіти НАССР» який...

Нові правила для дитячого харчування: як виробники продаватимуть свою продукцію

Український парламент посилив  вимоги для виробництва та реалізації продуктів дитячого харчування. Новий закон стосується тієї продукції, що призначена для дітей від 0 до 3 років.                 Під заборону потрапили ароматизатори та барвники (окрім натуральних), а також інші хімічні добавки: підсолоджувачі,...

Сертифікати якості та відповідності

Не зважаючи на те, що в нашій країні термін «сертифікат якості» часто використовують маючи на увазі «сертифікат відповідності», згідно з українським законодавством сертифікат якості все ж існує, хоча в нормативних документах чіткого визначення йому і не дається. Сертифікат якості - товаросупроводжувальний документ, який свідчить...

СПОСОБИ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ

Законодавчі норми впровадження HACCP у закладах освіти У відповідності до п.15 «Порядку організації харчування…», затвердженого Постановою КМУ від 24 березня 2021 року за №305, способами організації харчування визначені: Самостійне приготування та реалізація страв на харчоблоці закладу штатними працівникамиЗалучення третіх осіб як надавачів...

НАССР по турецькі, або туризм в умовах пандемії

Навіть перебуваючи на відпочинку, фахівці з питань харчової безпеки ГО «СФЕРО» не  забувають про роботу та помічають різні нюанси, на які не звертає увагу звичайний турист. Не став виключенням і відпускний вояж до гостинної Туреччині. Хочеться відзначити, що ще до...

Розділ “ПРАКТИЧНИЙ HACCP” – у процесі наповнення. Інструкція користувача.

Шановні пані та панове! Хочемо представити вашій увазі розділ «Практичний HACCP». У ньому ми будемо публікувати матеріали напрацюванні спеціалістами ГО «СФЕРО» матеріали які допоможуть якісно та самостійно впровадити HACCP у дитячих садках та школах, кафе та ресторанах, барах, кафе...

Що відбувається у випадку виявлення порушень на підприємстві після перевірки інспектором?

Насамперед важливо знати, що наявність  у підприємства будь-яких сертифікованих систем управління безпечністю харчової продукції (згідно вимог міжнародних стандартів) не звільняє його від проведення заходів державного контролю. Тому готуватись до перевірок необхідно абсолютно всім операторам ринку. При перевірці державним інспектором у...

Яким чином відбуватимуться перевірки підприємств на відповідність НАССР?

Завітавший на підприємство інспектор повинен мати при собі відповідне посвідчення, наказ та Акт перевірки підприємства. В документах має бути чітко зазначено - в який саме період та яку перевірку, на який конкретно елемент відповідності законодавству даний оператор ринку має...