Вівторок, Вересень 29, 2020
Головна НАССР Для чого створено НАССР

Для чого створено НАССР

Сучасний споживач став висувати все більш високі вимоги до якості, а головне – до безпеки вживаємих їм продуктів. В цей же час, зростання світового населення вимагає підвищення попиту на продукти харчування, що обумовлює підвищення інтенсивності та обсягів промислового виробництва в секторах рослинництва і тваринництва.

Але збільшення попиту створює як нові можливості, так і нові загрози стосовно рівня ризиків у сфері безпеки харчових продуктів на етапах виробництва, зберігання та збуту харчової продукції. Тобто, в умовах глобалізації зростає попит на все більш широкий спектр продуктів харчування, що, в свою чергу, призводить до ускладнення і подовження глобального продовольчого ланцюжка, а також до додаткових ризиків і, відповідно, до додаткових критеріїв безпеки та якості.


Однією з дієвих форм управління безпечністю харчової продукції визнаної світовим співтовариством – є впровадження системи НАССР, яка охоплює всі галузі виробництва продуктів харчування, фармацевтичної галузі та інших галузях, продукція яких може впливати на здоров’я і життя людини.


Виконання вимог HACCP – це створення системи управління безпекою продукції на всіх етапах виробництва: від надходження сировини та інгредієнтів на виробництво, до упаковки, складування і відправки готового товару. Ця система створена для запобігання можливих порушень на кожному етапі виробництва харчування, а не для виявлення небезпечних продовольчих продуктів в кінці цього процесу. Для того, щоб зазначена система працювала спочатку забезпечується ефективний і правильний підхід до вибору та обробки сировини, приготування харчування, умов до його реалізації. Такий підхід дозволяє не тільки гарантувати безпеку харчування, а й одночасно підвищувати його конкурентоспроможність за рахунок зниження витрат на проведення контролю безпеки кінцевого продукту.


Впровадження і сертифікація системи НАССР дає можливість будь-якому підприємству, яке займається виробництвом або обігом харчових продуктів, конкретні переваги:


• виробництво високоякісного та безпечного продукту за рахунок контролю на всіх етапах його виготовлення;
• управління та мінімізація ризиків;
• створення оптимально гігієнічних умов виробництва продукції відповідно до міжнародних норм;
• зміцнення довіри партнерів, замовників і, головне, споживачів;
• розширення межі бізнесу, виведення його за рамки однієї країни;
• підвищення відповідальності команди персоналу.

Консультації, розробка, комплексне впровадження системи безпеки НАССР та подальший супровід від експертів ГО СФЕРА

Схожі новини