П’ятниця, Червень 18, 2021

НАССР

Для чого створено НАССР

Сучасний споживач став висувати все більш високі вимоги до якості, а головне - до безпеки вживаємих їм продуктів. В цей же час, зростання світового населення вимагає підвищення попиту на продукти харчування, що обумовлює підвищення інтенсивності та обсягів промислового виробництва...

Сертифікати якості та відповідності

Не зважаючи на те, що в нашій країні термін «сертифікат якості» часто використовують маючи на увазі «сертифікат відповідності», згідно з українським законодавством сертифікат якості все ж існує, хоча в нормативних документах чіткого визначення йому і не дається. Сертифікат якості - товаросупроводжувальний документ, який свідчить...

Обережно, шахраї!

Звертаємо увагу підприємців на те, що за останніх пару місяців у Вінниці та Вінницькій області почастішали випадки шахрайства, пов'язані з обов'язковим впровадженням НАССР для операторів ринку. Нагадуємо, що відповідно до вимог законодавства до кінця 2019 року всі оператори ринку, що працюють в сфері...

Хто відтепер відповідальний за безпеку харчової продукції

Після змін в законодавстві України, відповідальність за безпеку харчових продуктів повністю покладається на виробника. Нові закони зобов'язують оператора ринка стежити і контролювати виробничі та допоміжні процеси. Хоча раніше ці обов'язки були розмиті між виробником та державним контролюючим органом. Попередня...

Найбільш поширені проблеми під час перевірки інспектором для операторів ринку, які переробляють продукцію тваринного походження.

На що оператори ринку, які переробляють продукцію тваринного походження, мають звернути найбільшу увагу готуючись до перевірок інспектором? В першу чергу, необхідно звернути особливу увагу на санітарний стан об’єкту, який повинен мати так звану «брудну» та «чисту» зони, в ідеалі навіть три – «брудна», «умовно...

У м. Дніпро ГО “СФЕРО” та Агенція “Діа-Центр” провели семінар з НАССР і домовились про подальшу співпрацю

27 листопада 2019 року в місті Дніпро відбувся семінар на тему «НАССР - Європейська система безпеки та якості харчових продуктів». Захід організували та провели Агенція освітніх програм «Діа-Центр», ГО «Асоціація рестораторів м. Дніпро», ГО «Служба захисту споживачів України», ГО...

Яким чином відбуватимуться перевірки підприємств на відповідність НАССР?

Завітавший на підприємство інспектор повинен мати при собі відповідне посвідчення, наказ та Акт перевірки підприємства. В документах має бути чітко зазначено - в який саме період та яку перевірку, на який конкретно елемент відповідності законодавству даний оператор ринку має...

Що відбувається у випадку виявлення порушень на підприємстві після перевірки інспектором?

Насамперед важливо знати, що наявність  у підприємства будь-яких сертифікованих систем управління безпечністю харчової продукції (згідно вимог міжнародних стандартів) не звільняє його від проведення заходів державного контролю. Тому готуватись до перевірок необхідно абсолютно всім операторам ринку. При перевірці державним інспектором у...

Головна ідея НАССР

У перекладі з англійської мови НАССР означає «аналіз небезпечних чинників та критичні точки контролю». На сьогодні дана система є найефективнішим інструментом превентивного забезпечення безпеки харчової продукції на рівні підприємства. Зараз однією з ключових умов участі в міжнародній торгівлі харчовими...

За відсутність впровадження системи HACCP підприємства штрафуватимуть

За словами голови Громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР» Владислава Веремеєнко на сьогоднішній день систему НАССР впровадили 90% великих українських підприємств. В ефірі Agro FM фахівець повідомив, що великі підприємства не можуть працювати без HACCP. Цього вимагають їх партнери, тим більше, якщо продукція експортується. Натомість серед...