Субота, Листопад 21, 2020

НАССР

Сертифікати якості та відповідності

Не зважаючи на те, що в нашій країні термін «сертифікат якості» часто використовують маючи на увазі «сертифікат відповідності», згідно з українським законодавством сертифікат якості все ж існує, хоча в нормативних документах чіткого визначення йому і не дається.

Обережно, шахраї!

Звертаємо увагу підприємців на те, що за останніх пару місяців у Вінниці та Вінницькій області почастішали випадки шахрайства, пов'язані з обов'язковим впровадженням НАССР для операторів ринку. Нагадуємо, що відповідно до...

Хто відтепер відповідальний за безпеку харчової продукції

Після змін в законодавстві України, відповідальність за безпеку харчових продуктів повністю покладається на виробника. Нові закони зобов'язують оператора ринка стежити і контролювати виробничі та допоміжні процеси. Хоча раніше ці обов'язки були розмиті...

Найбільш поширені проблеми під час перевірки інспектором для операторів ринку, які переробляють продукцію тваринного походження.

На що оператори ринку, які переробляють продукцію тваринного походження, мають звернути найбільшу увагу готуючись до перевірок інспектором? В першу чергу, необхідно звернути особливу увагу на санітарний стан об’єкту, який повинен мати так звану «брудну» та «чисту» зони,...

У м. Дніпро ГО “СФЕРО” та Агенція “Діа-Центр” провели семінар з НАССР і домовились про подальшу співпрацю

27 листопада 2019 року в місті Дніпро відбувся семінар на тему «НАССР - Європейська система безпеки та якості харчових продуктів». Захід організували та провели Агенція освітніх програм «Діа-Центр», ГО «Асоціація рестораторів м. Дніпро», ГО «Служба захисту споживачів...

Яким чином відбуватимуться перевірки підприємств на відповідність НАССР?

Завітавший на підприємство інспектор повинен мати при собі відповідне посвідчення, наказ та Акт перевірки підприємства. В документах має бути чітко зазначено - в який саме період та яку перевірку, на який конкретно елемент відповідності законодавству даний оператор...

Що відбувається у випадку виявлення порушень на підприємстві після перевірки інспектором?

Насамперед важливо знати, що наявність  у підприємства будь-яких сертифікованих систем управління безпечністю харчової продукції (згідно вимог міжнародних стандартів) не звільняє його від проведення заходів державного контролю. Тому готуватись до перевірок необхідно абсолютно всім операторам ринку.

Головна ідея НАССР

У перекладі з англійської мови НАССР означає «аналіз небезпечних чинників та критичні точки контролю». На сьогодні дана система є найефективнішим інструментом превентивного забезпечення безпеки харчової продукції на рівні підприємства. Зараз однією з ключових...

За відсутність впровадження системи HACCP підприємства штрафуватимуть

За словами голови Громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР» Владислава Веремеєнко на сьогоднішній день систему НАССР впровадили 90% великих українських підприємств. В ефірі Agro FM фахівець повідомив, що великі підприємства не можуть працювати без HACCP. Цього вимагають їх партнери,...

Алергени – четверта група ризику в системі HACCP

Що таке алерген? Як мінімізувати контамінацію продукції алергенами? Що необхідно вказати виробнику на маркуванні? Як «взяти під контроль» алергени на виробництві? Харчова алергія – один із різновидів алергічної реакції організму, що розвивається...

Новини

Зробимо світ трішки добрішим!

З липня по листопад 2020 року з ініціативи Благодійного фонду “Будуємо майбутнє” за допомогою та участю працівників ГО “СФЕРО”,...

АЛГОРИТМ ДІЙ ТА ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ: ПОВЕРНЕННЯ НЕДОБРОЯКІСНОЇ ПРОДУКЦІЇ ПОСТАЧАЛЬНИКУ

Шановні друзі, пропонуємо до Вашої уваги розгляд ситуації, в якій може опинитися кожен оператор ринку, а головне - грамотний алгоритм дій для...

Методичні рекомендації щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19

Фахівці головного управління Держпродспоживслужби м. Києва розробили методичні рекомендації щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу...

Ексклюзивний навчальний відеофільм на тему «Безпека у закладі громадського харчування»

Ексклюзивний навчальний відеофільм на тему «Безпека у закладі громадського харчування», де необхідна корисна інформація надана в дуже зрозумілій формі, наочно демонструє, як...

Для яких операторів ринку впровадження НАССР є обов’язковим?

Вимоги про впровадження основних принципів НАССР в нашій країні стали обов'язковими лише пару років тому. Сьогодні вони стосуються наступних категорій операторів ринку:...