П’ятниця, 17 Вересня, 2021
ГоловнаНАССРПредставляємо порадник «Основні кроки запровадження системи управління харчовими продуктами у закладах освіти...

Представляємо порадник «Основні кроки запровадження системи управління харчовими продуктами у закладах освіти НАССР»!

Маємо честь представити увазі керівників та управлінців української освітньої галузі новий Порадник «Основні кроки запровадження системи управління харчовими продуктами у закладах освіти НАССР».

Данний порадник розроблений фахівціями ГО «СФЕРО» за неоцінимої підтримки ГО DOCCU в рамках діючої за ініціативою першої леді України Олени Зеленської Програми «Освіта в нових громадах від А до Я», що впроваджується в Україні швейцарсько-українським проектом «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE).

Порадник створений для інформаційної підтримки впровадження системи безпечності харчових продуктів, що базується на принципах НАССР, в українських закладах освіти – дитячих садочках, школах, інтернатах тощо. В його основу покладені інструктивні матеріали, складені з урахуванням вимог вітчизняних і європейських законодавчих та нормативних документів, праць наукових установ у сфері безпечності харчових продуктів, а також практичні напрацювання в частині реального впровадження системи НАССР на харчоблоках діючих освітніх закладів.

Маючі на меті допомогу освітянам у реалізації державної політики щодо забезпечення безпечного харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти, автори Порадника, опираючись на законодавчі засади унормування безпечності харчових продуктів, враховували пропозиції операторів ринку щодо адаптації інструктивних матеріалів до конкретних умов та потреб освітян.

Громадська організація «СФЕРО» вважає за честь продовження співпраці с проектом DECIDE у напрямку подальшого реформи харчування, що ініційована першою леді України Оленою Зеленською. Сподіваємось, наша спільна діяльність обов’язково стане в нагоді освітянам та буде використана для створення умов щодо системної діяльності по забезпеченню сталого у аспектах безпеки та користі харчування наших дітей.

Osnovni-kroky-zaprovadzhennya-systemy-upravlinnya-harchovymy-produktamy-systemy-HACCP

Схожі новини