Понеділок, Серпень 2, 2021

Події

Фахівці ГО СФЕРО працюють в Чернігівській області

Наприкінці лютого представники громадської організації СФЕРО та представники органів самоврядування і місцевої влади Чернігівської області домовились про співпрацю в напрямку реалізації стратегії впровадження систем безпечності та якості харчових продуктів НАССР у понад ста закладах освіти (школи та дитячі садочки)...

Фахівці ГО СФЕРО проводять перші зовнішні аудити харчоблоків шкіл міста Гнівань

13 березня в Гніванському ОТГ відбулася нарада за участю представників шкіл та дитячих садочків Гнівані та навколишніх сіл, керівництва ОТГ і фахівців ГО СФЕРО. Нарада була присвячена практиці впровадження НАССР на харчоблоках бюджетних закладів. Експерт ГО СФЕРО Євген Зільберт...

Відбувся вебінар для слухачів на тему «Практичне впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів»

В рамках проекту «Агро лідерство», що впроваджується Центром інформаційної підтримки Вінниці та Клубом Ділових Людей за підтримки Європейського банку Реконструкції та Розвитку, а також проекту ЕС «Прямуємо разом» 17 березня відбувся вебінар для слухачів на тему «Практичне впровадження системи НАССР для операторів ринку...

Агропродовольчий ринок – що, де, коли.

Громадська організація «СФЕРО» приступає до коментування положень Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (№ 771/97-ВР) (далі – Закон), і сьогодні мова йтиме про визначення поняття «агропродовольчий ринок» застосоване у статті 1 Закону № 771/97-ВР. Фактично поняття «агропродовольчий...

За відсутність впровадження системи HACCP підприємства штрафуватимуть

За словами голови Громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР» Владислава Веремеєнко на сьогоднішній день систему НАССР впровадили 90% великих українських підприємств. В ефірі Agro FM фахівець повідомив, що великі підприємства не можуть працювати без HACCP. Цього вимагають їх партнери, тим більше, якщо продукція експортується. Натомість серед...

Перелік діючих національних стандартів ДСТУ ISO 22000

До уваги операторів ринку харчових продуктів. Згідно з наказом ДП «УкрНДНЦ» від 31 жовтня 2019 р. № 340 з 1 грудня 2019 року на території України набув чинності національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю...

Алергени – четверта група ризику в системі HACCP

Що таке алерген? Як мінімізувати контамінацію продукції алергенами? Що необхідно вказати виробнику на маркуванні? Як «взяти під контроль» алергени на виробництві? Харчова алергія – один із різновидів алергічної реакції організму, що розвивається при вживанні в їжу певних продуктів,...

Впровадження НАССР – необхідна запорука успішної діяльності підприємств харчової галузі.

Спілка «СФЕРО» серед інших важливих завдань активно займається впровадженням світових та Європейських вимог до харчової безпеки. Така потреба є актуальною у сучасних умовах глобалізації та зростання попиту на безпечне харчування. Крім того сучасні стандарти гарантують виробникам та іншим учасникам...

ГО СФЕРО надасть послуги з впровадження НАССР на соціальних об’єктах Вінниччини

19 лютого під керівництвом заступника голови Вінницької обласної держадміністрації Наталії Заболотної відбулося засідання за участю директорів соціальних закладів Вінниччини (інтернатів та геріатричних будинків), щодо реалізації державної політики у сфері забезпечення безпеки харчової продукції. На засіданні були обговорені основні моменти пов’язані з практичною реалізацією...

Спілка «СФЕРО» підготувала та адаптувала для ознайомлення та використання на практиці національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT)

Спілка «СФЕРО» вже інформувала по набуття чинності  з 1 грудня 2019 року на території України набув чинності національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до організацій харчового ланцюгу» на заміну ДСТУ ISO 22000:2007(ISO 22000:2005, IDT), який...