Понеділок, Жовтень 26, 2020
Головна Події НАССР став частиною навчальної програми «Школа гостинності»

НАССР став частиною навчальної програми «Школа гостинності»

Фахівці ГО «СФЕРО» в якості спікерів прийняли участь в багатомодульному тренінгу «Школа гостинності», який стартував 8 вересня. Тренінг розроблен для обміну досвідом, підвищення кваліфікації та навчання власників й керівників закладів сфери гостинності (ресторани, кав’ярні, готелі). Організатор заходу Business People Club за сприяння міського голови Сергія Моргунова та Вінницької міської ради.

23 вересня в конференц залі готелю Франція спікери ГО «СФЕРО» Олександр Сологуб та Євген Зільберт провели один з модулів для слухачів, об’єднаних спільним бажанням розвивати свій бізнес та втілювати якісні зміни у життя. В тому числі, за допомогою впровадження системи безпеки харчових продуктів НАССР.

Знайомство слухачів та спікерів відбулося в формі веселої гри – тренер пан Олександр кидав по колу присутнім грейпфрут, а присутні, в свою чергу, представляли себе та висловлювали асоціацію з НАССР, яка їм спадала на думку. Далі, на прикладі того ж грейпфрута відбувся перший диспут на тему – яку повинен пройти обробку цей фрукт по нормам системи НАССР, щоб його можна було подати на стіл споживачам у вигляді страви? Слухачі тренінгу дуже швидко включилися в живий діалог, озвучуючи свої версії та пропозиції. Щоб краще зорієнтуватися з бажаним напрямком тренінгу, присутні заповнили спеціальну анкету, де розповіли яких результатів очікують від навчання. Потім слухачі познайомилися з основними поняттями СМБХП та продивились ексклюзивний тематичний відеофільм, де необхідна корисна інформація була надана в дуже зрозумілій формі.  З метою закріплення матеріалу, шляхом жеребкування учасники були розділені на три групи, завданням яких була розробка власної концепції НАССР для свого уявного закладу громадського харчування, з подальшою презентацією, обговоренням та створенням єдиної загальної концепції за допомогою тренерів.

Далі було ще дуже багато цікавих завдань та матеріалу на теми: створення умов для впровадження НАССР; встановлення критичних контрольних точок та їх граничних меж; аналіз технічних ланцюжків виготовлення страв;  мінімізація ризиків; верифікація ефективності плану НАССР та багато іншого. Потім групи учасників тренінгу розробляли політику свого закладу стосовно безпечності харчових продуктів. В ході представлення презентацій учасників велись жваві дискусії стосовно розроблених політик закладів та їх здатність до реалізації. Також в ході занять були розглянуті питання державної політики стосовно впровадження НАССР, яким чином діють ограни державного контролю, що таке аудит та як усунути виявленні недоліки в встановлений наглядовим органом термін.

Тренінг вийшов дуже насиченим та інформативним. Слухачі активно приймали участь в навчальних завданнях, цікавились нюансами та задавали питання, на які отримували вичерпні відповіді. Не дивлячись на те, що тема навчання «Як відповідати вимогам НАССР» досить серйозна та складна, завдяки професійним навичкам фахівців ГО «СФЕРО» та легкій подачі матеріалу, тренінг був зрозумілим, цікавим та корисним.

Схожі новини