ГоловнаПодіїВпровадження НАССР – необхідна запорука успішної діяльності підприємств харчової галузі.

Впровадження НАССР – необхідна запорука успішної діяльності підприємств харчової галузі.

Спілка «СФЕРО» серед інших важливих завдань активно займається впровадженням світових та Європейських вимог до харчової безпеки. Така потреба є актуальною у сучасних умовах глобалізації та зростання попиту на безпечне харчування. Крім того сучасні стандарти гарантують виробникам та іншим учасникам – операторам ринку харчових продуктів іти у ногу з часом, бути конкурентно спроможними та втілювати цю важливу перевагу в зростанні ефективності ведення власного бізнесу.

За відносно невеликій строк, з моменту прийняття Україною основних нормативних актів в частині безпеки харчових продуктів велика кількість підприємств харчової галузі, особливо тих що орієнтовані на експорт власної продукції, розпочали провадження стандартів НАССР.  Менша частина підприємств на разі вже ефективно використовують НАССР у власному виробництві та налаштовуються на прийняття Системи менеджменту харчової безпеки ISO 22000, для інших  робота по впровадженню НАССР триває досі. Фактично не охопленими, що до впровадження систем безпеки є заклади освіти, культу та здоров’я що фінансуються з бюджетів різних рівнів.

Дуже важливим є фіксація та популяризація успіхів українських підприємств що завдяки впровадженню систем НАССР змогли вийти на зовнішні ринки, розширити національну мережу шанувальників власних виробів, покращити репутаційні рейтинги за рахунок створення нових брендів, що гарантують безпеку та якість. Власники ресторанів, кав’ярень та інших закладів громадського харчування змогли збільшити потік клієнтів за рахунок покращення якості та безпеки сервісу.

Потягом 2019 року, в рамках реалізації проекту – «Просування реформ в регіоні», що здійснювався за підтримки Інституту економічних досліджень та політичних консультацій та Європейської правди за фінансування Європейського Союзу, наші спеціалісти здійснювали комунікацію на предмет вивчення стану посилення впливу вимог до операторів ринку харчової промисловості та впровадження сучасних стандартів безпечності харчових продуктів НАССР та ІSО 22000.

Результатом нашого дослідження стала підготовка збірки матеріалів під загальною назвою «Історія успіху» що містить в собі 12 прикладів успішного впровадження стандарту НАССР на харчових підприємствах Вінниччини, та головне – позитивні результати цієї роботи що мають стати прикладом для наслідування колегами по галузі.

З радістю публікуємо україно- та англомовні варіанти збірки «Просування рифом в регіони», що містить матеріали зазначені вище.

Громадська організація «СФЕРО» вдячна нашим друзям та партнерам з  Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, за сприяння та з дозволу яких здійснена ці публікація. 

Українська версія «Просування реформ в регіоні»

rfr_success_stories_book_ua1

Англійська версія «Просування реформ в регіоні»

rfr_success_stories_book_en2

Схожі новини