Четвер, Листопад 26, 2020

НАССР

Про безпеку продукції борошномельно-круп’яної галузі

Згідно з чинним законодавством України, всі зернопереробні підприємства обов'язково повинні  впровадити процедури системи НАССР. Крім того, серед документів про безпеку харчової продукції повинні бути розроблені процедури і програми умов, щодо дотримання гігієни та санітарії. В цих документах...

HACCP: ПРОБЛЕМИ ВПРОВАДЖЕННЯ НА ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ

Експерти СФЕРО, проаналізувавши стан та перспективи впровадження НАССР, поділились своїм баченням щодо майбутнього харчової галузі в Україні. 20 вересня 2019 року настала кінцева дата, коли система менеджменту безпеки харчової продукції (СМБХП) на основі принципів НАССР має бути впроваджена...

Спілка «СФЕРО» підготувала та адаптувала для ознайомлення та використання на практиці національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT)

Спілка «СФЕРО» вже інформувала по набуття чинності  з 1 грудня 2019 року на території України набув чинності національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до організацій харчового ланцюгу» на заміну ДСТУ ISO 22000:2007(ISO 22000:2005,...

Носівка – центр зміни суспільної свідомості

Як невелике місто Черніговської області стає українським лідером  впровадження системи НАССР в освітніх та дошкільних навчальних закладах. COVID-19 вніс свої корективи в життя всього світу, але не зупинив його, а навпаки - надав поштовх...

Перелік діючих національних стандартів ДСТУ ISO 22000

До уваги операторів ринку харчових продуктів. Згідно з наказом ДП «УкрНДНЦ» від 31 жовтня 2019 р. № 340 з 1 грудня 2019 року на території України набув чинності національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019...

Карантинні заходи

Як і будь-яке істотне явище чи подія, коронавірус висвітлив певні плюси й мінуси щодо запровадження операторами ринку системи безпеки харчових продуктів, в тому числі ‒ заснованих на принципах НАССР. Умовний поділ операторів ринку...

Аналіз небезпек сировини і інгредієнтів

Управління ризиком - відмінний від оцінки ризику процес зважування стратегічних альтернатив в тому числі, шляхом консультації з усіма зацікавленими сторонами, з урахуванням оцінки ризику та інших факторів, що мають значення для охорони здоров'я споживачів і для сприяння...

Відбувся вебінар для слухачів на тему «Практичне впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів»

В рамках проекту «Агро лідерство», що впроваджується Центром інформаційної підтримки Вінниці та Клубом Ділових Людей за підтримки Європейського банку Реконструкції та Розвитку, а також проекту ЕС «Прямуємо разом» 17 березня відбувся вебінар для слухачів на тему «Практичне впровадження системи НАССР для...

Фахівці ГО СФЕРО проводять перші зовнішні аудити харчоблоків шкіл міста Гнівань

13 березня в Гніванському ОТГ відбулася нарада за участю представників шкіл та дитячих садочків Гнівані та навколишніх сіл, керівництва ОТГ і фахівців ГО СФЕРО. Нарада була присвячена практиці впровадження НАССР на харчоблоках бюджетних закладів.

Для чого створено НАССР

Сучасний споживач став висувати все більш високі вимоги до якості, а головне - до безпеки вживаємих їм продуктів. В цей же час, зростання світового населення вимагає підвищення попиту на продукти харчування, що обумовлює підвищення інтенсивності та...

Новини

Зробимо світ трішки добрішим!

З липня по листопад 2020 року з ініціативи Благодійного фонду “Будуємо майбутнє” за допомогою та участю працівників ГО “СФЕРО”,...

АЛГОРИТМ ДІЙ ТА ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ: ПОВЕРНЕННЯ НЕДОБРОЯКІСНОЇ ПРОДУКЦІЇ ПОСТАЧАЛЬНИКУ

Шановні друзі, пропонуємо до Вашої уваги розгляд ситуації, в якій може опинитися кожен оператор ринку, а головне - грамотний алгоритм дій для...

Методичні рекомендації щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19

Фахівці головного управління Держпродспоживслужби м. Києва розробили методичні рекомендації щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу...

Ексклюзивний навчальний відеофільм на тему «Безпека у закладі громадського харчування»

Ексклюзивний навчальний відеофільм на тему «Безпека у закладі громадського харчування», де необхідна корисна інформація надана в дуже зрозумілій формі, наочно демонструє, як...

Для яких операторів ринку впровадження НАССР є обов’язковим?

Вимоги про впровадження основних принципів НАССР в нашій країні стали обов'язковими лише пару років тому. Сьогодні вони стосуються наступних категорій операторів ринку:...